Bezoek Expo: Taste & tradition. Smakelijke tradities uit het leven gegrepen

Bij een feestelijke dag hoort iets lekkers op tafel.
Bij een huwelijk hoort een bruidstaart. Bij de geboorte suikerbonen. Met Kerstmis eten we kalkoen, en met Sinterklaas speculaas.
Deze expo leert ons meer over de oorsprong en de betekenis van gastronomische tradities in feesten en rituelen. Zowel in ons land als in andere culturen.

Na de expo maken we samen een feestelijk hapje en praten we over tradities die ons nauw aan het hart liggen. Een culinaire reis vol verhalen!

 

Incl. lichte lunch

 

Deze activiteit kreeg het label: Nederlands: een kans. Dat wil zeggen dat we voor deze activiteit ook deelnemers uitnodigen die hun Nederlands willen oefenen. 
I.s.m. het Huis van het Nederlands 

 

 

Pour une journée festive, il faut quelque chose de délicieux sur la table. Un mariage s'accompagne d'un gâteau de mariage. À la naissance, ce sont des dragées. À Noël, on mange de la dinde, et à la Saint-Nicolas, des spéculoos.

Cette expo nous en apprend davantage sur l'origine et la signification des traditions gastronomiques dans les fêtes, les rituels et les traditions, tant dans notre pays qu'à travers différentes cultures.

Après l'exposition, nous préparerons ensemble une bouchée festive et discuterons des traditions qui nous tiennent à cœur. Un voyage culinaire rempli d'histoires !

Inclus : déjeuner léger.

di 05 nov 2024

Tickets

Registreer

Locatie

Brussels Museum van de Molen en Voeding
Windmolenstraat 21
Evere
1140

Heb je vragen? Contacteer

Sissi Vandeput - 0478 877 385 - Volzet? Mail naar info@avansa-citizenne.be

Prijzen

Basistarief
€ 10.00
Paspartoe kansentarief
€ 2.00